Актуализация на функциите на приложението Microsoft Office: сега има дългоочакваната опция за транскрипция на гласов запис за Android

Приложението Office на Microsoft за Android днес получава нов компонент – капацитет за записване на гласови хватки с транскрипция на живо. Актуализацията е достъпна от всички акаунти за клиенти, изпробвали бета програмата в Google Play Store, и придружава адаптация 16.0.14026.20172 на приложението.

Улавянето на глас е наистина ясен компонент. Можете да стигнете до него от големия символ „+“ в долната част на екрана на приложението и от този момент можете просто да започнете хроника, като докоснете бутона на приемника. Хрониките се транскрибират на живо като естествено и след това ще могат да бъдат записани в аудио дизайн заедно с транскрипцията. Приложението може също да възприема различни говорители и да отделя дискурса за всеки говорител в транскрипцията. Ако има грешки в транскрипцията, е възможно допълнително да се редактира съдържанието след това.Изглежда, че този компонент разширява работата, която Microsoft ефективно е свършила върху акцентите, свързани с гласа, като Transcribe for Word, който беше изпратен миналото лято. Преносимото приложение на Office също се превърна в център за голяма част от проницателните акценти на Microsoft на Office, което го прави безспорно адаптивен инструмент. Приложението беше изпратено за първи път преди година и в допълнение към обединяването на Word, Excel и PowerPoint, то координира устройства като Microsoft Lens (в миналото Office Lens), Forms и отдалечено споделяне на документи в квартала. По същия начин може да стигне до вашите лепкави бележки и да отвори PDF записи.

Акцентът на транскрибиране променя дискурса към препис на книга, като всеки говорител е изолиран поотделно. След вашата дискусия, среща или среща можете да се върнете към части от акаунта, като възпроизведете аудиото с времеви печат и редактирате транскрипцията, за да направите поправки. Можете да запишете пълния препис като отчет на Word или да добавите битове от него в съществуващи записи.

Можете да транскрибирате дискурса по два начина:

• Записвайте направо в Word

• Качете аудио документ

Комуникирайте с преписа

Вашият препис е свързан със записа, към който е свързан, докато не го елиминирате. В случай, че затворите и възобновите листа или затворите и върнете архива, преписът остава запазен с отчета.

Можете да си сътрудничите с преписа по няколко различни начина.

Достъп до аудио документа

Аудио документът, независимо дали е записан или прехвърлен, се записва в организатора на транскрибирани файлове в OneDrive.

Възпроизвеждане на аудиото

Използвайте контролите в най-високата точка на листа за транскрибиране, за да възпроизвеждате аудиото си. Приложимият сегмент на преписа се характеризира по време на възпроизвеждане.

 • Изберете времевата марка на която и да е област на препис, за да възпроизведете тази част от аудиото.
 • Промяна на възпроизвеждането се ускорява до 2x.

Поставете отново етикет на високоговорител или редактирайте част

Администрирането на транскрипцията разграничава и изолира различни високоговорители и ги маркира като „Говорител 1“, „Говорител 2“ и т. н. Можете да редактирате маркировката на високоговорителя и да промените всички събития от него на нещо различно. Можете също така да редактирате съдържанието на сегмент, за да разрешите всякакви проблеми в транскрипцията.

1. В листа за транскрибиране плъзнете над част, която трябва да редактирате.

2. Изберете символа за област Редактиране на препис.

3. Редактирайте веществото или променете името. За да промените всички срещания на име, изберете Промяна на всички високоговорители [x].

4. За да запазите промените си, изберете символа за потвърждение.

Добавете препис към записа

За разлика от Dictate, Transcribe не добавя автоматично аудиото към записа. Като се вземат предвид всички неща, от листа за транскрибиране можете да добавите целия препис или изрични части от него към записа:

 • За да добавите конкретен сегмент на препис, плъзнете над сегмента и изберете областта Добавяне, за да архивирате символа.
 • За да добавите целия препис към отчета, изберете Добавяне на всички за запис.
 • За да изтриете преписа или да направите нов, изберете Нова транскрипция. Можете просто да съхранявате един препис за всеки запис; при случай, че направите нов препис за отчета, текущият препис ще бъде изтрит. Независимо от това, всички сегменти на препис, които сте добавили към записа, остават в отчета, но не и в листа за преписване.

Преименувайте записан аудио документ

Можете да преименувате аудио документ, който е записан.

1. Отидете до плика с транскрибирани файлове в OneDrive или в най-високата точка на листа за транскрибиране щракнете върху името на акаунта. В момента, когато се появи интерфейсът на аудиоплейъра, затворете го, за да се върнете към организатора на транскрибирани файлове.

2. Намерете своята хроника, в този момент изберете Действия > Преименувайте постоянно записа на акаунта.

3. Затворете листа за транскрибиране в Word и след това го върнете, за да видите актуализацията на името.

Споделяне на преписа и записа

Можете да споделите преписа с някого по два начина:

 • Изберете „Добавяне на всички за отчет“, за да добавите целия препис към архива си, в този момент споделете записа на Word, разбира се. Преписът ще се появи като обичайно съдържание в архива и ще има хипервръзка към аудиозаписа в отчета.
 • Споделете доклада на Word не е изненадващо. Бенефициентът може да отвори листа за препис, за да комуникира с преписа. За да осигурите вашата защита, възпроизвеждането на аудиозаписа естествено не е достъпно в листа за транскрибиране за всеки, с когото споделяте архива на Word.

Можете също така да споделите преписа и да дадете възможност за възпроизвеждане на аудио документа в листа за преписване:

1. Във вашия формуляр на архива на Word щракнете върху името на файла в най-високата точка на листа за транскрибиране, за да отидете до мястото, където аудио документът е записан в OneDrive.

2. Организаторът на транскрибирани файлове в OneDrive ще се отвори.

3. Намерете акаунта си, в този момент изберете Действия > Споделяне и добавете имейл адреса на лицето, с което трябва да споделите хрониката.

4. Разбира се, споделете и записа на Word.

5. Лицето, с което сте споделили както архива на Word, така и аудиозаписа, всъщност ще иска да отвори отчета на Word, да отвори листа за преписване и да си сътрудничи както с преписа, така и с аудио документа.

Езикова достъпност и предпоставки за рамка

 • Транскрибирането работи с езика, който сте задали като свой език за редактиране в Office. Понастоящем се поддържа само en-US.
 • Опитваме се да направим транскрибиране достъпно в повече области и диалекти.
 • За транскрибиране е необходима интернет асоциация.
 • Transcribe се занимава само с новите Microsoft Edge и Chrome.

Важни данни за Transcribe

Transcribe е една от интелигентните услуги на Office, пренасяща силата на облака към приложенията на Office, за да ви помогне да спестите време и да постигнете по-добри резултати.